Plaja Saleccia, Franța

Ieșite din comun: 26 dintre cele mai retrase plaje din lume

Plaja Saleccia, Franța

Plaja Saleccia, Franța

Destinație de vis pentru băi de soare, excursioniști și barcagii, această plajă pitorească de pe insula Corsica este accesibilă doar pe jos, cu barca sau cu calul. Cu doar un mic magazin, un bar și un camping rustic, nu veți avea mulți alți turiști în apropiere.

Plaja Muriwai, Noua Zeelandă

Plaja Muriwai, Noua Zeelandă

Situată la aproximativ 42 de kilometri de Auckland, plaja îndepărtată și năvalnică este un loc minunat pentru a vă bucura de stilul de viață al surferilor Kiwi. În afară de coastele sale accidentate și de nisipul negru, este cunoscută și pentru găzduirea unei mari colonii de alcatrazi din august până în martie.

Plaja Benagil, Portugalia

Plaja Benagil, Portugalia

Plaja senină de lângă Lagoa este renumită pentru peștera sa marină cunoscută sub numele de Algar de Benagil. Peștera prezintă intrări arcuite și o deschidere în tavan prin care se strecoară lumina soarelui. Singura modalitate de a ajunge în peșteră este din mare – puteți opta pentru o barcă sau puteți lua un caiac.

Plaja Bai Sao, Vietnam

Plaja Bai Sao, Vietnam

Situată pe coasta de est a insulei Phú Quốc, Bai Sao este descrisă de mulți drept una dintre cele mai frumoase din țară. Deoarece cazarea în apropiere de plajă este limitată, puteți sta pe Long Beach și puteți planifica o excursie de o zi aici. Plaja este împodobită cu palmieri, ape limpezi, nisip alb și stele de mare care ies la suprafață în lunile septembrie și octombrie.

Plaja Radhanagar, India

Plaja Radhanagar, India

Căptușită cu verdeață luxuriantă pe o parte și cu oceanul albastru pe cealaltă, plaja Radhanagar cunoscută și sub numele de plaja numărul 7 – este considerată pe larg ca una dintre cele mai frumoase plaje nealterate din Asia. Locația sa îndepărtată pe teritoriul Uniunii Indiene din Insulele Andaman și Nicobar asigură descoperirea ei de puține persoane.

Cabo Polonio, Uruguay

Cabo Polonio, Uruguay

Acest paradis natural din Departamentul Rocha, accesibil doar prin dunele sale de nisip sau cu un vehicul 4×4, este cunoscut pentru plajele sale liniștite și împrejurimile pașnice. Cătunul este cunoscut pentru a doua cea mai mare colonie de lei de mare din țară. Adăpostind un far singuratic, zona este sălbatică, are electricitate limitată iar facilități bancare nu există.

Plaja Whitehaven, Australia

Plaja Whitehaven, Australia

Întinzându-se peste 7 km, plaja de pe Insulele Whitsunday este cunoscută pentru nisipul său alb de siliciu. Se poate ajunge cu elicopterul sau cu barca cu motor de pe Insula Hamilton, centrul comercial al Whitsundays. Capătul nordic al destinației te duce spre o altă plajă retrasă și îndepărtată numită Betty’s Beach.

Plaja Navagio, Grecia

Plaja Navagio, Grecia

Cunoscută și sub denumirea de Shipwreck Beach sau Smuggler’s Cove din cauza navei contrabandiste MV Panagiotis naufragiata pe țărm, aceasta este situată într-un golf deschis, nisipos, pe coasta insulei Zakynthos.

Oferă o vedere pitorească și ape albastre clare celor care doresc să se îndepărteze de haosul vieții urbane. Cu toate că plaja poate fi accesată numai din mare, puteți găsi o priveliște uluitoare asupra golfului retras din vârful stâncilor calcaroase din jur.

Plaja Navio, Puerto Rico

Plaja Navio, Puerto Rico

Drumul către plajă este denivelat, iar ploile abundente fac ca plimbarea să fie și mai provocatoare. Situată pe insula Vieques, uimitoarea plajă retrasă se dovedește totuși satisfăcătoare cu nisip frumos și o peșteră ascunsă, numai bine de explorat.

Plaja Port Gaverne, Anglia

Plaja Port Gaverne, Anglia

Plaja mică și protejată de pe coasta de nord a Cornwallului este un loc minunat pentru familie. În zilele cu reflux se pot vedea mai multe bazine de stâncă și zone pietroase.

Accesul se poate face ușor din drum, iar localnicii își lansează uneori bărcile de pe plajă. Cu plimbări uimitoare pe faleze stâncoase și vederi care îți taie respirația, cu siguranță vei găsi pace și singurătate aici!

Wildcat Beach, California, SUA

Wildcat Beach, California, SUA

Înconjurată de stânci abrupte, la plajă se ajunge prin drumeții de peste 8 kilometri. Este ușor să te pierzi pe traseele dense care duc până la această plajă Californiană din Parcul Național de la Point Reyes, dar priveliștile uimitoare vor compensa acest lucru. În partea de sud a litoralului se află Cascada Alamere care împodobește malul abrupt.

Playa del Amor, Mexic

Playa del Amor, Mexic

Playa del Amor se traduce prin „plaja iubirii” și este celebră cu acest nume. O parte din Insulele Marieta, plaja este cunoscută și sub numele de Plaja Ascunsă, deoarece se află sub pământ.

Coralii, balenele, delfinii și alte viețuitoare marine locuiesc în apele acestea. Există două modalități de a ajunge pe plajă – cu un caiac sau înotând printr-un tunel inundat care face legătura cu Oceanul Pacific. Cu toate acestea, fiți atenți, înotul poate fi periculos.

Monkey Beach, Malaezia

Monkey Beach, Malaezia

Această porțiune de coastă nelocuită de pe Insula Penang este numită astfel după numeroasele maimuțe macac găsite aici. Singurele modalități de a ajunge pe plajă sunt cu barca sau drumeția prin junglă. Dacă sunteți în căutarea unui mediu verde luxuriant și nu vă deranjează compania maimuțelor curioase, atunci acesta este locul potrivit pentru a explora.

Plaja Kaihalulu, Hawaii, SUA

Plaja Kaihalulu, Hawaii, SUA

Drumul către această plajă din orașul Hana, Maui, nu este bine marcat și necesită o drumeție scurtă și periculoasă – unul dintre motivele pentru care nu veți găsi o mulțime de oameni pe această plajă uimitoare de nisip roșu. Poteca abruptă și îngustă trebuie străbătută cu precauție.

Ko Adang, Thailanda

Ko Adang, Thailanda

Situată în parcul național marin Tarutao, insula Ko Adang este aproape de insula Ko Lipe. Accesibilă doar cu barca, insula are mai multe cascade, inclusiv populara cascadă a Piraților. Cu opțiuni limitate de hotel disponibile pe această insulă aproape pustie, aceasta primește foarte puțini vizitatori. Insula Ko Rawi din apropiere este, de asemenea, aproape complet nelocuită.

Plaja Colombier, Sf. Barts

Plaja Colombier, Sf. Barts

Vederile pitorești de-a lungul traseului fac ca drumeția către această plajă să merite tot efortul. Asigurați-vă că sunteți într-o stare fizică buna înainte de a începe, deoarece poate fi o provocare. O altă alternativă de acces la plajă cu barca. Plaja retrasă nu are magazine sau hoteluri în jur, așa că asigurați-vă că transportați suficient pentru a mânca și a bea.

Plaja Carova, Carolina de Nord, SUA

Plaja Carova, Carolina de Nord, SUA

Această plajă din județul Currituck este favorita persoanelor care doresc să se relaxeze în pace. Atenție la caii sălbatici care rătăcesc prin plaja cu nisip alb. Singurătatea ei poate fi atribuită lipsei drumurilor asfaltate. Pistele de nisip care se învecinează cu Oceanul Atlantic pot fi accesate cu vehicule 4×4.

Plaja Railay, Thailanda

Plaja Railay, Thailanda

Plaja Railay este o mică peninsulă din Krabi care cuprinde patru întinderi principale de nisip. Principalele atracții de aici sunt stâncile de calcar cu o lagună ascunsă în interior, priveliștile uimitoare și peșterile. Se poate ajunge doar cu barca de la Ao Nang, permițând un mediu liniștit, relaxant.

Baía do Sancho, Brazilia

Baía do Sancho, Brazilia

Cunoscută și sub numele de plaja Sancho, este o întindere retrasă de nisip de pe insula Fernando de Noronha. Apele cristaline și mediul senin constituie o atracție majoră.

Cu toate acestea, accesul la plajă este dificil deoarece implică urcarea pe o scară, trecerea printr-o crăpătură a stâncilor și coborâtul a mai multor etaje de scări.

Plaja Hanakapiai, Hawaii, SUA

Plaja Hanakapiai, Hawaii, SUA

Plaja este o drumeție de aproximativ 3 kilometri de-a lungul coastei Na Pali din Kauai, iar poteca poate fi uneori dificilă, descurajând o mulțime de oameni din a vizita această plajă remarcabilă amplasată printre stânci.

Nisipul auriu dispare iarna din cauza curentului oceanic și se întoarce din nou în primăvară. Aceasta este o plajă potențial periculoasă, cu valuri și curenți imprevizibili.

Insula Fraser, Australia

Insula Fraser, Australia

Desemnată drept patrimoniu mondial UNESCO, Insula Fraser este cea mai mare insulă de nisip din lume. Are o lungime de 123 de kilometri și are peste 250 de kilometri de plaje. Pădurile tropicale înconjurătoare și dunele de nisip de coastă o fac cu adevărat unică.

În afară de plajă, insula este renumită și pentru numeroasele naufragii. Cel mai cunoscut dintre acestea este Maheno (în imagine), care a devenit o atracție de reper.

Plaja Enderts, California, SUA

Plaja Enderts, California, SUA

Aceasta este o plajă izolată de-a lungul Coastei Del Nord a Californiei, cunoscută pentru bazinele de maree stâncoase și nisipurile înbogățite cu bucăti din lemn specifice. Șansele sunt că vei vedea anemone uriașe, arici și stele de mare și o serie de alte viețuitoare marine. Plaja în formă de semilună este ideală pentru plimbare. Pentru a ajunge aici, trebuie să mergeți dintr-o porțiune abandonată a Autostrăzii Coastei.

Golful La Sagesse, Grenada

Golful La Sagesse, Grenada

Iubitorii de natură, precum și oamenii care caută liniște și pace sunt cei mai frecvenți vizitatori ai acestei plaje, considerată una dintre cele mai romantice destinații din Caraibe. Una dintre cele mai bune plaje izolate din Grenada, La Sagesse este cunoscută ca fiind ieșită din comun.

Cayo Costa, Florida, SUA

Cayo Costa, Florida, SUA

Parcul de stat Cayo Costa este o insulă cu 14 kilometri de plaje neatinse și o varietate de animale, inclusiv țestoasele marine pe cale de dispariție. Vizitatorii pot alege dintr-o serie de activități, inclusiv caiac, înot și snorkeling, dar țărmul este în cea mai mare parte nedezvoltat, conform Departamentului de Protecție a Mediului din Florida. Turiștii trebuie să se bazeze pe o barcă sau caiac pentru a ajunge pe plajă.

Plaja Medina, Venezuela

Plaja Medina, Venezuela

Cele 10 ore de mers cu mașina de la Caracas, capitala Venezuelei, au reușit să țină Plaja Medina neatinsă. Căptușită cu copaci înalți de cocos, nisip roz și ape albastre limpezi, plaja este o destinație atractivă, cu un mic han la sfârșit pentru o ședere confortabilă.

Peninsula Osa, Costa Rica

Peninsula Osa, Costa Rica

Peninsula Osa rămâne o pădure tropicală în mare măsură impecabilă, iar economia principală este ecoturismul. Plajele de aici pot fi dificil de accesat din cauza drumurilor provocatoare, mai ales în perioada ploioasă. Acestea fiind spuse, distanța și viața sălbatică îl fac un loc special de vizitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.